Ga naar de inhoud

Wout van Aert verwelkomt Van der Sande en Laporte bij Jumbo-Visma

Tosh Van der Sande gaat na 10 jaar bij Lotto-Soudal andere lucht opsnuiven.

Team Jumbo-Visma heeft zijn klassieke kern versterkt met Tosh Van der Sande (30) en de Fransman Christophe Laporte. "Hopelijk kan ik me binnenwerken in de klassieke ploeg om in dienst te rijden van Wout van Aert", zegt Van der Sande.

Voor Tosh Van der Sande, die in zijn hele carrière alleen maar een wieleroutfit van Lotto heeft gedragen, wordt het zijn eerste avontuur bij een andere ploeg. "Ik was vereerd door de interesse", zegt hij.

 

"Ik heb 10 jaar voor Lotto gereden, dus het wordt een stevige aanpassing. Maar als Jumbo-Visma je contacteert, dan moet je niet lang twijfelen. Het is het beste team of een van de beste teams ter wereld."

 

"Het professionalisme sprak me echt aan. Ik kijk er enorm naar uit. Hopelijk kan ik me binnenwerken in de klassieke ploeg om in dienst te rijden van Wout van Aert.”

 

Christophe Laporte verlaat Cofidis en tekent een contract voor 2 seizoenen bij de Nederlandse wielerformatie. "Dit is een belangrijke stap in mijn carrière en ik sta te popelen om aan dit project te beginnen”

 

"Ik heb 8 jaar voor Cofidis gereden, dus het is een grote aanpassing. De Vlaamse klassiekers worden mijn grote doel volgend seizoen. Ik hou van die wedstrijden. Er is een mooie ploeg rond Wout van Aert en ik zal mijn best doen om samen te winnen."

Zeeman: "Van der Sande is heel slimme renner"

Sportief verantwoordelijke Merijn Zeeman omschrijft Van der Sande als "een heel slimme renner". "Ook qua positionering is hij heel erg goed en heeft hij inmiddels heel veel ervaring. Dat kunnen we goed gebruiken in onze voorjaarsploeg." 

 

"Als hij dezelfde vorm heeft als dit jaar, dan zal hij ook in de finales nog bij Wout zitten en dat hebben we ook nodig. En dat geldt ook voor de sprinttrein rond Dylan Groenewegen. Met Caleb Ewan heeft Tosh heel goed werk gedaan. We zijn blij dat we hem aan hebben kunnen trekken en dat hij die ervaring en die expertise meebrengt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.