Wanneer moet u zeker kijken naar de Vuelta? Op woensdag en donderdag valt de beslissing

  Het Spaanse varkentje is nog lang niet gewassen.

  De Vuelta gaat vandaag zijn laatste week in, een week waarin de beslissing valt over de eindzege. Het parcours van de laatste grote ronde heeft zeker op woensdag en donderdag nog heel wat lekkers in petto. Neem hier een kijkje naar wat er nog in de etalage ligt.

  Sidderen en beven op woensdag en donderdag, tijdrit als afsluiter

  In de slotweek heeft de Vuelta nog een pak pittige ritten in petto met passages over de noordelijke hoogplateaus van Cantabrië, Galicië en Asturië. Slaat Roglic hier zijn slag? Of komen de aanvallen uit een ander kamp?

   

  De 16e etappe op dinsdag is een opwarmertje en een afscheidsfeestje voor de sprinters. Er rest hen daarna nog één opdracht: overleven en elke dag binnen tijd aankomen. Dat wordt vooral woensdag en donderdag een uitdaging om u tegen te zeggen. 

   

  Lagos de Covadonga, het is een naam als een klok in de Vuelta-geschiedenis. Wielerliefhebbers kunnen zich in de 17e etappe op woensdag opwarmen aan de betoverende plaatjes naar de gletsjermeren van Covadonga, de renners zullen naar boven strompelen.

   

  Wie dacht dat er daags nadien tijd is om op adem te komen, komt echt wel bedrogen uit. Donderdag krijgen we met de 18e etappe namelijk de koninginnenrit.

   

  De Alto de Gamoniteiro (15 kilometer aan 9,6 procent) is een nieuwkomer en is het orgelpunt van een buffeldagje met 4.500 hoogtemeters.

   

  Ook vrijdag en zaterdag kiezen we vrijwel uitsluitend voor glooiende wegen, goed voor ritprofielen die met een beetje verbeelding aanleunen bij een heuvelklassieker.

   

  Zondag eindigen we niet met een criterium in Madrid, maar we ronden de pelgrimstocht af met een golvende tijdrit in Santiago de Compostella.

  Volgende week dinsdag: 16e etappe.

  Volgende week woensdag: 17e etappe.

  Volgende week donderdag: 18e etappe.

  Volgende week vrijdag: 19e etappe.

  Volgende week zaterdag: 20e etappe.

  Volgende week zondag: 21e etappe.

  Vuelta a España
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1ploegentijdritUtrecht - Utrecht23,3 kmTJVGesink
  2wegwedstrijd's-Hertogenbosch - Utrecht175,1 kmBennettTeunissen
  3wegwedstrijdBreda - Breda193,2 kmBennettAffini
  4wegwedstrijdsemi bergetappeVitoria-Gasteiz - Laguardia152,5 kmRoglicRoglic
  5wegwedstrijd