Peter Genyn gaat weer voor goud op sprint: "Ben een pak beter dan in Rio"

  Peter Genyn, dat is de wereldtop in de wereld van de rolstoelsprint. In Rio pakte hij al goud op de 100 en de 400 meter. In Tokio zal het voor Genyn ook zaak zijn om de hitte zo goed mogelijk te verteren.

  "Mijn eerste indruk? Het is hier enorm warm en ik heb het idee dat er heel weinig zuurstof in de lucht zit", vertelt Peter Genyn aan Sporza. "Dat zal het grootste probleem zijn. Maar verder ben ik blij dat we hier zijn. De reis was vooral vermoeiend. Het was een heel lange vlucht. Ik zit nu wel met een jetlag. Dus het is zaak dat eerst wat te verteren."


  Genyn komt pas de tweede week van de Paralympische Spelen in actie. Maar dat wil niet zeggen dat hij nu even vakantie kan nemen. "Trainen, eten, naar de kinesist gaan en rusten. Dat zal ik doen zodat ik zo goed mogelijk aan de start kan komen. Het gevoel zit wel goed. We hebben een vrij goede stage achter de rug."

  "Goud, zilver en brons gaan heel dicht bij elkaar liggen"

  "De Fin en de Waal Roger Habsch zijn samen met mij de topfavorieten", gaat Genyn voort. "Als we alle drie een topdag hebben, zal er een fotofinish nodig zijn tussen ons. Goud, zilver en brons zullen heel dicht bij elkaar liggen. Ik denk dat wij 3 net een trapje boven de rest staan. Maar er zijn ook nog een Algerijn en een Mexicaan. Met die twee houd ik ook nog rekening. Dat zijn meer dan outsiders."

  "Vergeleken met 5 jaar geleden in Rio, ben ik een pak beter geworden. De 400 meter is weggevallen. In plaats daarvan is de 200 meter gekomen. Doordat je meer specifiek kan trainen, je hoeft die lange afstanden voor de 400 meter niet te doen, is er echt wel een pak van mijn tijd op de 100 meter afgegaan."