Manchester City onthult zaterdag standbeeld voor Kompany voor stadion

  Vincent Kompany hielp Manchester City vier keer aan de landstitel.

  Een grote eer: Vincent Kompany krijgt zaterdag een standbeeld voor de poorten van het Etihad Stadium. Ook voor David Silva zal voor het competitieduel tegen Arsenal een standbeeld worden onthuld.

  Manchester City wil de twee clublegenden eren voor hun "ongeziene bijdrage aan de transformatie van de club". Kompany, jarenlang aanvoerder van de club, verliet Manchester in 2019 voor Anderlecht met onder meer 4 landstitels, 2 FA Cups en 4 EFL Cups.

   

  Ook David Silva krijgt een standbeeld voor het Etihad Stadium. De Spanjaard speelde 436 wedstrijden voor City. Ook recordschutter Sergio Agüero wordt in de bloemetjes gezet, maar de Argentijn moet wachten tot juni 2022.

   

   "Eigenlijk hebben Vincent en David geen standbeelden nodig om hun verwezenlijkingen te belichamen die ze het voorbije decennium bij Manchester City hebben neergezet", zegt clubvoorzitter Khaldoon Al Mubarak.

  "Ze worden nu al beschouwd als iconen van hun generatie. Maar deze kunstwerken geven ons, en de volgende generaties, de kans om de magische momenten te herinneren die beide mannen hebben gecreëerd."