Toyota juicht 4e keer op rij in de 24 Uur van Le Mans, drama in de LMP2-klasse

  Opnieuw succes voor Toyata in Le Mans.

  Het Toyota-trio Kamui Kobayashi, Mike Conway en José Maria Lopez heeft de 24 Uur van Le Mans gewonnen. Voor Toyota is het al de 4e zege op een rij in Le Mans. In de LMP2-klasse kende de race een onwaarschijnlijke ontknoping.

  De Toyota GR010 Hybrid Hypercar (nummer 7) legde in 24 uur 371 ronden af ​​en versloeg zo de andere Toyota (nummer 8) van de Zwitser Sébastien Buemi, de Japanner Kazuki Nakajima en de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley met twee ronden.


  De Alpine A480-Gibson van de Braziliaan André Negrao en de Fransen Nicolas Lapierre en Matthieu Vaxivière vervolledigden het podium, op vier ronden afstand. 


  Toyota pakt zijn vierde opeenvolgende 24 Uur van Le Mans, na de drie successen van hun TS050 Hybrid-wagen. In 2020 werd die bestuurd door Buemi en Nakajima, de twee jaren ervoor door voormalig F1-wereldkampioen Fernando Alonso en Brendon Hartley.

  Drama in de LMP2-klasse

  In de tweede klasse van de Le Mans Prototypes, de LMP2-klasse, kende de wedstrijd een onwaarschijnlijke ontknoping. Het leidende Team WRT leek op weg naar de zege, maar de pechduivel loerde om de hoek.

   

  Met de meet in zicht viel de Oreca-Gibson van Robert Kubica/Louis Délétraz/Yifei Yé stil in de slotronde. De andere bolide van WRT kon zo de zege weggraaien voor de neus van hun concullega's.

   

  Het trio Robin Frijns/Ferdinand Habsburg/Charles Milesi zegevierde met amper 7 tienden voorsprong op de Oreca-Gibson van Stoffel Vandoorne/Sean Gelael/Tom Blomqvist. Het Belgische Team WRT wint dus bij zijn eerste deelname aan Le Mans.