Ga naar de inhoud

Rugblessure houdt Mathieu van der Poel weg van WK mountainbike

 zo 22 augustus 2021 17:39
Na de pech van Tokio volgt nu opnieuw een opdoffer voor Van der Poel.

Na de teleurstelling van Tokio moet Mathieu van der Poel ook een kruis maken over het WK mountainbike. De Nederlandse allrounder sukkelt al een hele tijd met zijn rug. Dat maakte zijn ploeg Alpecin-Fenix vandaag bekend.

De mountainbikezomer van Van der Poel is helemaal in het water gevallen. Na zijn crash op de Olympische Spelen zal hij ook geen revanche kunnen nemen op het WK. 

 

Zijn rug speelde hem al parten voor Tokio, maar zijn zware val in de olympische MTB-rit verergerde de pijn. Hij moest om die reden ook een hoogtestage onderbreken.

 

Eerder had Van der Poel aangegeven wel fit te geraken voor het WK, nu moet hij daarop terugkomen.

 

"Mathieu kampt al een tijdje met rugpijn. De situatie verbetert dan wel, toch zal het WK in Val di Sole te vroeg komen", schrijft zijn team Alpecin-Fenix.

 

"Hij zal zich nu voorbereiden voor zijn latere doelen dit seizoen, waaronder Parijs-Roubaix. Daarvoor rijdt hij de BinckBank Tour, waar hij titelverdediger is", klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.