Mads Pedersen wint week na rit in Denemarken nu ook in Noorwegen

  Mads Pedersen (Trek) heeft Alexander Kristoff geen zege in eigen land gegund. De ex-wereldkampioen was in de sprint sneller, Tosh Van der Sande was op de 7e plaats de beste Belg. Ethan Hayter begint morgen als leider aan de slotrit.

  Met Grignard en Verwilst konden 2 Belgen een ticketje bemachtigen voor de vroege vlucht, die niet tot het einde zou dragen.

   

  De Brit Ethan Hayter had de eerste twee ritten gewonnen en had zin om daar 3 op 3 van te maken, maar ook hij geraakte met onder meer Schelling en Hoelgaard niet weg.

   

  De volgende aanval kwam van Mads Pedersen, die hiermee zijn kansen bij een eventuele massasprint leek te hypothekeren. Pedersen werd wel degelijk gegrepen, maar dat betekende niet dat zijn tank leeg was.

   

  Schelling zorgde met een late uitval voor nog wat chaos in de sprintvoorbereiding. Pedersen kon rekenen op sprintloods Skeljmose Jensen, die hem in een ideale positie bracht. Alexander Kristoff hoopte op een 9e zege in de ronde van zijn eigen land, maar dat was hem niet gegund.

  Uitslag rit 3:

   

  1. Mads Pedersen (Den) - 160 km in 3u49'02"
  2. Alexander Kristoff (Noo) - zelfde tijd
  3. Mike Teunissen (Ned)
  4. Markus Hoelgaard (Noo)

  5. Ethan Hayter (GBr)

  7. Tosh Van der Sande
  9. Cédric Beullens

   

  Stand na rit 3:

  1. Ethan Hayter (GBr)
  2. Ide Schelling (Ned) op 15"
  3. Mike Teunissen (Ned) - 25"