Jente Hauttekeete verovert zilver (met bitter smaakje) op WK voor junioren

  Jente Hauttekeete was zichtbaar ontgoocheld na de afsluitende 1500 meter.

  Jente Hauttekeete heeft geen wereldtitel aan zijn Europese titel kunnen toevoegen op de tienkamp. Het Belgische atletiektalent ging met een mooie voorsprong de tweede dag in, maar daarin botste hij op de imponerende Tsjech Doubek.

  VIDEO: Hauttekeete pakt zilver in tienkamp

  Jente Hauttekeete geldt als een van de grootste talenten van de Belgische atletiek. Dat toonde hij nog maar een maand geleden in Tallinn, toen hij het goud veroverde op het EK atletiek.

   

  In Nairobi wou hij daar een wereldtitel aan toevoegen. Met een paar persoonlijke records op de 1e dag had hij al een schijnbaar geruststellende voorsprong.

   

  Ook de 2e dag begon nog goed, met een persoonlijk record op de 110 meter horden. Maar daarna begon de motor een beetje te sputteren. Vooral in de werpnummers (discus en speer) verloor hij veel punten, terwijl zijn concurrent, de Tsjech Frantisek Doubek, zichzelf in de ijle Keniaanse lucht overtrof.

   

  Hauttekeete stond zo voor een nagenoeg onmogelijke opdracht op de afsluitende 1500 meter. Landgenoot Misplon nam hem nog op sleeptouw voor een snelle chrono, maar 20 seconden goedmaken op de sterke Doubek was een onmogelijke opdracht.

   

  Hauttekeete sluit zijn tienkamp af met 8053 punten, zo'n 100 punten minder dan op het EK. Hij had die score wel moeten overtreffen om het goud te behalen, maar de beelden van de teleurgestelde tienkamper spraken boekdelen: hij had veeleer goud verloren dan zilver gewonnen.