"Cristiano Ronaldo blijft bij Juventus", verzekert coach Allegri

  Cristiano Ronaldo blijft Juventus trouw.

  Cristiano Ronaldo zal zijn vierde en laatste contractjaar bij Juventus gewoon uitdoen, bevestigt zijn coach Massimiliano Allegri. "Van zijn kant is er nooit een wens geweest om Juventus te verlaten", zegt hij.

  Een terugkeer naar Real Madrid? Cristiano Ronaldo maakte enkele dagen geleden nog een einde aan de geruchten op Instagram en ook zijn coach bij Juventus bevestigt nu dat de Portugese sterspeler in Turijn blijft.

   

  "Ronaldo heeft aan mij gezegd dat hij blijft. Laten we duidelijk zijn over dat punt", zei Allegri, daags voor de eerste competitiematch van de Oude Dame tegen Udinese. 

  "Hij heeft altijd goed getraind en is altijd beschikbaar geweest. Ik heb de geruchten in de kranten ook gelezen, maar van zijn kant is er nooit een wens geweest om Juventus te verlaten." 

  Juventus greep vorig jaar naast een tiende landstitel op rij, ondanks 29 doelpunten van CR7 die daarmee topschutter werd voor Lukaku (24 goals). Ook de Champions League werd een teleurstelling met een exit in de achtste finales tegen Porto. Juventus won wel de Italiaanse beker.

  "Net zoals elk jaar willen wij alle competities winnen", onderstreepte Allegri, die deze zomer na twee jaar afwezigheid terugkeerde bij Juventus om Andrea Pirlo te vervangen.

  "Het wordt een evenwichtig kampioenschap. Je moet geen pieken van 100 laten volgen door 30, maar proberen om een snelheid van 80 à 90 aan te houden", besloot de coach, die met de Bianconeri vijf keer op rij kampioen werd (2015-2019).