Anderlecht-vrouwen moeten CL-ambities al opbergen na nederlaag in 1e voorronde

  Anderlecht (archieffoto) is Europees al uitgeteld.

  Het Europese verhaal van de Anderlecht-vrouwen zit er dit seizoen al op. Anderlecht kwam in de eerste voorronde van de Champions League op achterstand tegen het Kroatische Osijek en had geen antwoord in huis.

  In de 54e minuut bracht Lojna de Kroatische vrouwen op voorsprong, waarna Tessa Wullaert en co geen reactie meer in huis hadden.   

   

  De vrouwen van coach Johan Walem hadden zich woensdag tegen het Armeense FC Hayasa met een 3-0-zege geplaatst voor de finale van hun voorrondetoernooi. Osijek blikte in de halve finales het Montenegrijnse ZFK Breznica met 5-0 in.    

   

  Aan de tweede (en laatste) voorronde nemen 24 teams deel. De loting staat zondag op de agenda.