Van der Sande grijpt net naast zege in Ronde van Noorwegen, Hayter zegeviert opnieuw

  Ethan Hayter boekt zijn 2e dagzege in de Ronde van Noorwegen.

  Net niet voor Tosh van der Sande. In de 2e etappe van de Ronde van Noorwegen moest de renner van Lotto-Soudal enkel Ethan Hayter voor zich dulden. 

  Na 185 kilometer was het in de straten van Sirdal knokken voor de dagzege. De streep lag dan ook bovenaan op een lastige helling. Op zo'n 100 meter van de streep zat Tosh van der Sande uitstekend geplaatst. Onze landgenoot deed er dan ook alles aan om de dagzege op zak te steken.

   

  Ethan Hayter had echter nog een straf eindschot in de kuiten en fietste andermaal naar een ritzege in de Ronde van Noorwegen. Gisteren won de Brit al de openingsetappe. Hij blijft dan ook leider na de rit van vandaag. 

  Van der Sande: "Spijtig, maar ik moet tevreden zijn"

  "Ik wil eerst het team bedanken voor het werk dat ze vandaag gedaan hebben", vertelde Tosh van der Sande na de wedstrijd. "Thomas De Gendt hield me uit de wind en Gerben Thijssen bracht me tot aan de laatste bocht."

  "Op 100 meter van de streep besliste ik om mijn spurt te lanceren en zat ik in polepositie. Maar op 20 meter van de meet kwam Hayter jammer genoeg nog over mij. Het is spijtig, maar ik moet hiermee tevreden zijn."