Bouhanni breekt schouderblad in Kint Classic, finale op de korrel genomen

  Nacer Bouhanni heeft zwaar in de klappen gedeeld bij een valpartij in de Marcel Kint Classic. Een gebroken schouderblad houdt hem zeker een paar weken van de fiets.

  Vlak voor de sprint werd ingezet - gewonnen door Alvaro Hodeg - waren er nog twee grote valpartijen in het centrum van Kortrijk. Bij Arkéa-Samsic hadden ze twee keer pech.

   

  Clément Russo kwam er met een paar hechtingen uiteindelijk nog goed vanaf, maar Nacer Bouhanni had minder geluk. Hij heeft zijn schouderblad gebroken en moest gehecht worden aan zijn knie, schouder en rechterzij. "Hij zal zeker een paar weken niet mobiel zijn."

   

  De gevaarlijke finale van de Marcel Kint Classic werd overigens maar matig gesmaakt. Alpecin-renner Jonas Rickaert tweette dat deze aankomst "absoluut moet aangepast worden. Er zijn heel wat betere opties in het centrum van Kortrijk."

   

  Ex-veldrijder Jens Dekker, de neef van Erik en dus ook van diens zoon David, noemt het zelfs "misschien wel de vreselijkste laatste 3 kilometer van het jaar: voortdurend verkeerseiland, een fietspad dat loopt tot 300 meter van de finish en daarna nog een scherpe bocht."

  Bekijk de tumultueuze finale van de Marcel Kint Classic

  De gevaarlijke finale werd niet echt gesmaakt