Ajax pakt uit met opvallend Bob Marley-shirt, dat meteen uitverkoopt

  Ryan Gravenberch en Daley Blind staan model.

  Ajax heeft vrijdag zijn derde tenue voor het nieuwe seizoen voorgesteld. De outfit is een eerbetoon aan de Ajax-fans en hun gedeelde passie voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied "Three Little Birds". Een voltreffer, zo bleek, want in minder dan een dag was het al uitverkocht.

  Het zwarte shirt, broek en kousen dragen de kleuraccenten van de Rastafari-gemeenschap (groen-geel-rood), op de achterkant van het shirt is er een subtiele verwijzing naar het liedje: 3 kleine vogeltjes op de Amsterdamse Andreaskruisen, legt Ajax uit.

   

  Het gemeenschappelijke verhaal van Ajax, Bob Marley en Three Little Birds gaat terug tot augustus 2008 en het vriendschappelijke duel in Wales tegen Cardiff City.

   

  Na afloop moesten de Ajax-fans wat langer in het vak blijven. Om de Nederlandse fans te vermaken, speelde de stadion-dj nog wat liedjes. Een van die liedjes was Three Little Birds. De rest is geschiedenis. Het liedje groeide uit tot een symbool van hoop, fans zingen het ongeacht de stand in een match.

  Uitverkocht in 24 uur

  Het nieuwe shirt bleek een schot in de roos, want amper een dag na de presentatie was het al uitverkocht. Opmerkelijk, want Adidas en Ajax hadden het shirt wereldwijd gepromoot. Daarom had de club er vier keer zo veel shirts besteld als normaal. Er zouden enkele tienduizenden stuks verkocht zijn.

  Voorstelling van het shirt:

  Dochter Marley: "Ik ben diep geroerd"

  Dochter Cedella Marley reageerde op de Ajax-site: "Ik ben diep geroerd dat Ajax Three Little Birds heeft omarmd als eigen lied. Verhalen als deze raken me in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes als Three Little Birds kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid.”

  Meer foto's: