Clement blij met aanwinsten: "En als Lang vertrekt, zal het voor véél geld zijn"

  Philippe Clement kijkt met een brede glimlach naar de toekomst.

  Met extra aanwinst Owen Otasowie in zijn kern lijkt Club-coach Philippe Clement bijna klaar om de strijd op drie fronten aan te gaan. "We zijn investeringen aan het doen om de lat nog hoger te leggen."

  Owen Otasowie van Wolverhampton is de derde zomertransfer voor Club Brugge. "Owen is een atletische middenvelder, die als verdedigende middenvelder heeft gespeeld, maar ook hoger of centraal achterin kan worden ingezet."

   

  "Otasowie heeft het potentieel om op verschillende posities te spelen. En hij heeft nog veel progressiemarge. Of we zo'n type speler nog nodig hadden? Op het middenveld heeft alleen Eder Balanta een gelijkaardig profiel, dus het is interessant om een extra optie te hebben. Zeker om op drie fronten te strijden."

   

  Dat een speler uit de Premier League voor Club Brugge kiest, is ook opvallend. "Hij had ook nog maar 6 wedstrijden in Engeland gespeeld, geen 200. Maar we konden hem overtuigen met ons project. Club Brugge krijgt meer en meer aanzien in het buitenland."

   

  "Bovendien spreken de verhalen van Krépin Diatta en Odilon Kossounou jongeren aan. Club wil investeren in jonge spelers en hen ook kansen geven."

  De verhalen van Krépin Diatta en Odilon Kossounou spreken jongeren aan. Club wil investeren in jonge spelers.

  Nu ook Ruben Providence, een Franse winger van AS Roma, op weg lijkt naar Club Brugge, kan Philippe Clement zich voorbereiden op de strijd op drie fronten. Tenzij er nog een sterkhouder vertrekt?

   

  "Noa Lang voelt zich heel goed", pikt Clement in op de geruchten. "Dat zien jullie ook op het veld. Ik praat elke dag met hem en hij zit goed in zijn vel in Brugge. Ik hoor momenteel geen geruchten dat er een ander verhaal van zou komen, maar je weet nooit. Als hij nog vertrekt, zal het voor heel veel geld moeten zijn."

   

  "Club Brugge is heel ambitieus. We zijn investeringen aan het doen om de lat nog hoger te leggen. Dan ga je niet zomaar een van je betere spelers laten vertrekken."

   

  Dat de aanwinsten nu pas aansluiten, stoort Clement niet. "Uiteraard is het ideale scenario van elke trainer dat iedereen er vanaf de voorbereiding is, maar dat is nergens het geval."

   

  "We kopen geen spelers om de Supercup te winnen, maar wel om op drie fronten te strijden. Intussen moet je als trainer creatief zijn om een aantal posities op te lossen. Zo kom je interessante zaken tegen, zoals het koppel Lang-De Ketelaere."