Engelse laagvlieger Hammad Miah schakelt Brecel uit op British Open

  Luca Brecel is niet voorbij de 1/16e finales geraakt op de British Open snooker. Hammad Miah, de nummer 114 van de wereld, was met 3-1 te sterk.

  Luca Brecel had al 2 matchen gewonnen op de British Open, onder meer tegen Barry Hawkins. Maar het was uiteindelijk de 28-jarige Hammad Miah die hem deed struikelen.

   

  Miah, die op geen enkel rankingtoernooi ooit verder was geraakt dan op deze British Open, won meteen de eerste 2 frames. Brecel deed nog een poging om terug te keren, maar bij 2-1 verloor hij het noodlottige 4e frame.

   

  Ook de Schot John Higgins (WS-7) redde het niet. De regerende kampioen, die in zijn eerste wedstrijd een 147 maximum wegpotte, kreeg een 3-1 nederlaag aangesmeerd van de Engelsman Ricky Walden (WS-31).