Werkloze voetballers trainen bij Free Pro Players: "11 spelers vonden al club"

  Het nieuwe voetbalseizoen heeft zich al een tijdje geleden op gang getrokken, maar heel wat spelers zitten voorlopig nog zonder club. Een aantal van hen houdt zijn conditie op peil in Lokeren bij Free Pro Players FC. "Ze trainen hier 5x per week en de respons is positief", zegt trainer Eddy Van den Berge.

  Onder meer werkloze profs als Renato Neto, Bryan Verboom en Geoffrey Mujangi Bia onderhouden momenteel hun conditie bij Free Pro Players FC. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: zo snel mogelijk weer aan de slag gaan als profvoetballer.

  "We hebben gemiddeld zo'n 16 spelers op de training", vertelt trainer Eddy Van den Berge, die een verleden heeft bij onder andere Zulte Waregem. "We trainen 2 uur per dag, 5x per week. De reacties die ik krijg van de spelers zijn zeer positief. Ze brengen ook zelf nieuwe spelers aan."


  "Intussen hebben we ook al 2 oefenmatchen gespeeld. Voor de jongens is dat een extra kans om zich te tonen. Af en toe komen er ook clubs naar de trainingen kijken. Alle spelers hopen om zo snel mogelijk weer een kans te krijgen."

   

  "Ik ben heel blij dat 11 spelers al een nieuwe club gevonden hebben. Damien Marcq was de eerste, bij Union. Daarna zijn 4 spelers naar Virton vertrokken, Taravel tekende bij Moeskroen. Ik hoop dat de rest ook snel ergens aan de slag kan. In afwachting zorgen wij dat de spelers daar klaar voor zijn."

  Renato Neto: "We zijn klaar om direct te voetballen"

  Tweevoudig Rode Duivel Geoffrey Mujangi Bia is een van de voetballers die momenteel hun conditie onderhouden in Lokeren. "Ik hoorde van dit initiatief dankzij Jelle Van Damme. Het is leuk om hier met een groep te kunnen trainen", zegt hij.

   

  "Alleen trainen wordt al snel saai. Hier krijg je het gevoel dat je met een ploeg traint, dat is echt leuk. Voor geïnteresseerde clubs is het ook belangrijk dat ze weten dat je elke dag met een ploeg getraind hebt en fit bent. Wij zijn klaar om direct mee te spelen."

   

  Renato Neto, vorig seizoen nog bij Deinze, kwam in contact met de Free Pro Players dankzij Siebe Blondelle. "Het is goed dat ik hier kan trainen, zodat ik fit ben als er iemand komt aankloppen", klinkt het.

   

  "Profclubs weten dat er hier nog veel vrije spelers zijn. Als iemand ons wil, zijn wij klaar om te voetballen. Voorlopig zijn er niet echt contacten in België. Ik wacht nog een beetje af. Hopelijk lukt het om snel opnieuw bij een club te spelen."