Mogelijk Antwerp Giants-Bergen in Europe Cup, ook Belgisch duel bij vrouwen

  Bergen en de Antwerp Giants (archieffoto) komen elkaar mogelijk tegen in Europa.

  De Antwerp Giants nemen het in de groepsfase van de Europe Cup mogelijk op tegen Bergen. In de EuroCup bij de vrouwen is er ook een Belgisch onderonsje tussen landskampioen Namen en Mechelen.

  De Antwerp Giants waren reekshoofd en kregen bij de loting een plekje in groep F, met Sporting (Por) en Ionikos (Gri). De 3e tegenstander in de poule wordt de verliezer van het duel in de kwartfinales van de Champions League-kwalificaties tussen Bergen en het Nederlandse Leiden.

  Als Bergen in de halve finales van de CL-kwalificaties sneuvelt, komt het terecht in een poule met Basaksehir (Tur), het Montenegrijnse Mornar Bar en een qualifier.

   

  Strandt Bergen in de laatste voorronde, dan wacht in de poulefase  Peristeri (Gri), Craisheim  (Dui) en een team dat wordt opgevist uit de voorronde van de Champions League. 

  Ook Belgisch duel bij de vrouwen

  Donderdag is er ook geloot voor de EuroCup bij de vrouwen. Reekshoofd Castors Braine, de Belgische vicekampioen, treft daarin  Keltern (Dui), Zabiny Brno (Tsj) en de winnaar van de voorronde tussen Gran Canaria, de Spaanse club van Hanne Mestdagh, en Londen.

  Belgisch kampioen Namen werd in groep I gekoppeld aan Mechelen en de laureaat van de barrage in de EuroLeague tussen Valencia, Bourges en Schio (de club van Kim Mestdagh) en de winnnaar van de barrage in de EuroCup tussen het Spaanse Lugo en het Italiaanse Magnolia Campobasso.

  Luik en Kortrijk moeten nog een voorronde spelen op 23 september. Luik treft thuis het Noorse Ulriken. Wint Luik, dan wacht een poule met Lyon, het Franse team van Julie Allemand, het Slovaakse Ruzomberok en  Estudiantes Madrid uit Spanje.

   

  Kortrijk treft in de kwalificaties Tarbes uit Frankrijk. Bij kwalificatie wacht een groep met het Franse Villeneuve-d'Ascq, het Tsjechische Brno en de winnaar van de voorronde tussen het Portugese Uniao Sportiva en Haukar uit IJsland.