Kunstschaatsster Loena Hendrickx en coach gaan in goede verstandhouding uit elkaar

  Loena hendrickx wil knallen in Peking.

  Kunstschaatsster Loena Hendrickx en coach Carine Herrygers gaan - 6 maanden voor de Winterspelen - in goede verstandhouding uit elkaar. Er was geen "klik" meer tussen beide partijen, maakte Herrygers bekend op de website van de Vlaamse Schaatsunie.

  Loena Hendrickx, de verrassende nummer vijf van het wereldkampioenschap van maart in Stockholm, wisselt in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van coach. Haar broer Jorik Hendrickx zal de plaats van Carine Herrygers als hoofdcoach innemen.

  Nadat hij zijn eigen loopbaan als schaatser had afgesloten, was Jorik Hendrickx al nauw betrokken bij de begeleiding. Zo was hij in Stockholm ook de voornaamste begeleider van zijn zus. Deze zomer trainde Loena Hendrickx ook al in Courchevel bij de befaamde Russische coach Alexej Mishin.

  De klik was er niet meer om Loena te trainen in aanloop naar de Olympische Spelen

  Carine Herrygers

  Loena Hendrickx (21) kwam als vierjarige trainen bij Herrygers, die Jorik toen al onder handen had. Gedurende zestien jaar was Herrygers haar coach.

  "De klik was er niet meer om Loena op het hoogste niveau te trainen in aanloop naar de Olympische Spelen", aldus Herrygers, die zelf Belgisch kampioene was.

  Herrygers zegt zich nu te gaan richten op andere sporters. Loena zegt het jammer te vinden dat Herrygers "volledig uit haar carrière verdwijnt. Er waren wel reeds veranderingen gepland in de rolverdeling, aangezien ik meer betrokkenheid zocht in mijn hoofdcoach."   

   

  Volgens het bericht van de Vlaamse Schaats Unie zijn Herrygers en Loena en Jorik Hendrickx in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. "Ik ben Carine zeer dankbaar voor alle mooie jaren", aldus de rijdster. En Herrygers wenst broer en zus Hendrickx veel succes.