Cees Bol sprint (als vluchter!) naar de zege in de GP Lucien Van Impe

  De Nederlander Cees Bol (DSM) heeft in Erpe Mere de kermiskoers gewonnen die is vernoemd naar de grootste renner uit de regio, Lucien Van Impe.

  Al vrij snel in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van 17. Daar maakten onder meer Van der Hoorn, Bol, Ayco Bastiaens en Laurens Huys deel van uit. Na mechanisch defect viel, nog voor halfkoers, Huys weg uit de kopgroep.

   

  Vanuit de achtergrond werd de groep met vluchters nog aangedikt met het trio Leroux-Teugels-Vangheluwe, maar ze verloren met Rombouts en Vandepitte ook 2 renners.

   

  Het peloton was uitgeteld en de tegenaanval met onder meer Van Asbroeck leidde tot niets. Zo werd er gesprint onder de vluchters. Cees Bol maakte zijn reputatie waar, al kreeg hij wel forse tegenstand van Thomas Joseph.