Tessa Wullaert over nieuwe competitie: "Tegenstander sterker? Vooral slimmer"

  Anderlecht focust deze week nog op het Europese verhaal.

  Komend weekend gaat het nieuwe seizoen van de Women Super League van start, maar kampioen Anderlecht komt nog niet in actie. Paars-wit werkt een minitoernooi af richting de groepsfase van de Champions League, maar spits Tessa Wullaert blijft ook in eigen land gretig. "Ik ben hier nog niet klaar."

  Anderlecht zette gisteren een eerste stapje richting de poulefase van de Champions League. 

   

  Het vrouwenteam van RSCA speelt zaterdag de finale van het minitoernooi. Als het ook die match wint, dan wacht nog een laatste voorronde voor het eigenlijke kampioenenbal.

   

  "De groepsfase is haalbaar, maar veel zal afhangen van onze loting", blijft Tessa Wullaert voorzichtig. "We hebben ook wat tegenslag gehad door blessures, maar als we als groep blijven vechten, dan zijn we tot veel in staat."

   

  Door de Europese actie is de eerste speeldag van RSCA in de Scooore Super League uitgesteld. Volgende week zaterdag pikt Anderlecht de draad op tegen Charleroi in het Lotto Park.

   

  Is paars-wit na het vertrek van Tine De Caigny verzwakt? "Met Ella Van Kerkhoven hebben we hetzelfde type. Onze kern is niet supergroot, maar we zijn zoals elk seizoen de grote favoriet."

   

  "Dan krijg je natuurlijk druk, kijkt men nog meer naar ons en wil de tegenstand nog meer winnen. Het wordt er zeker niet makkelijker op, maar we gaan vol voor de titel."

   

  Wordt dat met de vingers in de neus? "Freewheelend naar een 5e titel op een rij? Neen, dat zeg ik nooit. Vorig seizoen hebben we ook een dipje gehad. Je moet er keihard voor werken."

   

  (lees voort onder de tweet)

  Over eigen prestaties en cijfers: "Het kan altijd beter"

  Misschien is de concurrentie ook wel sterker geworden. Tessa Wullaert: "Ze worden vooral slimmer. Ze voetballen minder tegen ons en parkeren meer de bus. In de organisatie zijn ze dus versterkt, maar wij moeten dan zoeken naar oplossingen."

   

  De Red Flame schuift de traditionele concurrenten zoals Standard, AA Gent, OHL en Club Brugge naar voren als uitdagers. Nadat Patrick Wachel er na 5 jaar mee opgehouden was, heeft Anderlecht met Johan Walem overigens een nieuwe coach.

   

  "Hij heeft net als elke trainer eigen punten en een systeem. Er zit zeker een idee achter. Defensief wil hij organisatie, voorin is er meer ruimte."

   

  Wullaert scoorde vorig seizoen aan de lopende band, maar blijft ambitieus. "Het kan altijd beter. Vorig seizoen werd het seizoen ook gestopt door de coronagevallen in onze ploeg. Dat was jammer, want ik was net weer in vorm."

   

  "Ik ben zeker nog niet klaar en ben altijd ambitieus. Wanneer mijn seizoen geslaagd is? Als we de dubbel pakken: de titel en de beker."

  Onze tegenstanders worden vooral slimmer. Ze voetballen minder tegen ons en parkeren meer de bus. 

  Tessa Wullaert