Kompany voor duel met Vitesse: "Ik hou ervan om tegen zulke ploegen te spelen"

  Kompany kijkt al uit naar het duel met Vitesse.

  Anderlecht moet nog 1 horde overwinnen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. Dan moet Vitesse wel voor de bijl. Vincent Kompany verwacht alvast een "moeilijke wedstrijd".

  Paars-wit ontvangt Vitesse eerst in het Lotto Park. "Het is een ploeg uit de top 4 van Nederland, wat ook een top 4-club is in België", vertelde Kompany op de persconferentie. "We komen tegen een sterke tegenstander uit, maar ik hou er van om tegen zulke ploegen te spelen."

  "Het zal een moeilijke wedstrijd worden. Ik heb een ploeg gezien die hoog druk zet, agressief is en veel diepgang heeft. Met een trainer uit de Red Bull-school (Thomas Letsch red.) is het een club die modern voetbal brengt met veel tempo en intensiviteit. Ik kan niet wachten om ze onder ogen te zien."

  "Bij Anderlecht is elke wedstrijd belangrijk", ging de trainer verder. "We hebben onze tegenstander geanalyseerd en vatten deze ontmoeting aan met kalmte. We hebben het geluk dat we thuis mogen beginnen. We zijn klaar om de uitdaging aan te gaan. De prioriteit van de club is op korte termijn om ons te plaatsen voor de poulefase."

  Met een trainer uit de Red Bull-school is het een club die modern voetbal brengt met veel tempo en intensiviteit.

  Kompany over Vitesse.

  Komt Kouamé naar Anderlecht?

  Het gerucht gaat de ronde dat Anderlecht geïnteresseerd is in de 23-jarige aanvaller Christian Kouamé. "Het is moeilijk voor mij om het over een speler te hebben die er nog niet is", verduidelijkte Kompany. 


  "Met de ambities van een club zoals Anderlecht moet je spelers hebben die de concurrentie kunnen aanscherpen. We hebben spelers met talent en potentieel, maar we moeten ook spelers met ervaring hebben en die doelpunten kunnen maken."

  "Altijd leuk om tegen Nederlandse ploeg te spelen"

  Iemand die de Eredivisie wel kent, is Hannes Delcroix. De centrale verdediger werd in het seizoen 2019-2020 door Anderlecht nog uitgeleend aan RKC Waalwijk. 


  "Het is altijd leuk om tegen een Nederlandse ploeg te spelen", zei Delcroix. "Jammer genoeg hou ik geen goede herinneringen over aan Vitesse omdat we er met 2-1 verloren. De club is wel veranderd na mijn passage in Nederland, maar ik kan niet wachten om tegen hen te spelen en een kleine revanche te pakken."


  Zijn maatje van bij de nationale ploeg Loïs Openda zal er niet bij zijn. De aanvaller die uitgeleend wordt door Club Brugge is geschorst. "Ik kan niet blij zijn met zijn afwezigheid. Hij is een zeer snelle aanvaller en ik speel misschien wel tegen hem in de terugwedstrijd. Het maakt niet uit wie hem vervangt, we moeten gewoon klaar zijn."

  Lees ook: