Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

meest recent

Einde seizoen voor Dominic Thiem, die kampt met polsblessure

 wo 18 augustus 2021 15:51
Thiem raakte in Mallorca geblesseerd.
Thiem raakte in Mallorca geblesseerd.

Een polsblessure maakt meteen een einde aan het seizoen van Dominic Thiem (ATP-6). De 27-jarige Oostenrijker zal zijn titel op de komende US Open (van 30 augustus tot 12 september) dus niet kunnen verdedigen.

Thiem zal in 2021 niet meer in actie komen, want hij sukkelt nog steeds met zijn pols. Die blessure kostte hem ook al Wimbledon.

"Ik ben heel teleurgesteld dat ik mijn titel niet kan verdedigen, maar ik ben niet hersteld van de polsblessure die ik in juni in Mallorca opliep", legt hij uit in een boodschap op sociale media. 

"De voorbije zes weken heb ik medisch advies ingewonnen, een polsbandage gedragen en oefeningen gedaan om in conditie te blijven. Mijn herstel verliep goed, maar vorige week voelde ik bij een slag op training opnieuw pijn."

"Na onderzoek werd duidelijk dat mijn pols meer tijd nodig heeft. We gaan nu een conservatieve behandeling volgen. Dat betekent dat het herstelproces opnieuw begint. Het was een moeilijke beslissing, maar ik moest dit doen. Ik heb nog een lange carrière voor me en het is belangrijk geen risico's te nemen."   

Vorig jaar pakte Dominic Thiem in New York zijn eerste grandslamtitel. Eerder zei ook de Zwitser Roger Federer (ATP-9) al af voor de US Open. Hij moet opnieuw aan de knie geopereerd worden.

De volledige boodschap van Thiem op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: