Ga naar de inhoud

Thibaut Pinot geeft teken van leven, Christophe Laporte juicht in de Limousin

 di 17 augustus 2021 17:08

Christophe Laporte is de eerste ritwinnaar en leider in de Ronde van de Limousin (2.1). De Fransman van Cofidis was de snelste van het pak. Thibaut Pinot, die zijn rentree maakt na fysieke en mentale ellende, kleurde mee het wedstrijdverhaal.

Thibaut Pinot reed sinds de Tour of the Alps van eind april geen koers meer. De Fransman wordt achtervolgd door fysieke kwaaltjes en zou ook geworsteld hebben met mentale problemen.

 

Maar de (voormalige) Franse chouchou is terug in het peloton en reed niet anoniem mee in de eerste rit van de Tour du Limousin, een vierdaagse rittenkoers. 

 

Zijn aanvalswerk leverde niets op, want Cofidis stuurde aan op een sprint met Christophe Laporte. 

 

Met succes: de Fransman was op een hellende finish de snelste van het pak. Laporte wordt volgend seizoen normaal ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma.

 

"Ik voel me een beetje moe", vertelde een tevreden Pinot na zijn rentree. "Ik wilde echt terugkeren in het peloton. Ik heb nog werk, maar mijn rug heeft standgehouden. Dit is een bevredigende dag."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag en stand na rit 1:
1. Christophe Laporte (Fra) 184 km in
2. Dorian Godon (Fra)  
3. Tom Paquot   
4. Benoit Cosnefroy (Fra)  
5. Filippo Fiorelli (Ita)