World Series Montreal: polsbreukje voor Jelle Geens, Marten Van Riel weer 4e

  Jelle Geens (archief).

  2021 is niet het jaar van Jelle Geens. De triatleet miste de individuele olympische wedstrijd door een positieve coronatest en brak gisteren in Montreal het scafoïdbeentje in zijn hand. Zijn seizoen zit erop. Marten Van Riel eindigde - net als in Tokio - op de 4e plaats. 

  Jelle Geens gooide zijn teleurstelling op Instagram: "2021 is niet mijn seizoen. Normaal zou ik morgen naar Edmonton vliegen voor de Grand Final, maar ik vlieg terug naar Brussel."

   

  "Gisteren in de eliminator, toen ik in de top 10 liep met een ticket voor de finale in handen, raakte een andere triatleet de achterkant van mijn voet. Ik viel hard. Ik kon nog 14e worden, maar mijn rechterpols was heel pijnlijk."

   

  "We trokken naar spoed, waar een gebroken handbeentje (scafoïd) vastgesteld werd. Een operatie is nodig om het te laten genezen." Het gaat om het grootste handwortelbeentje van de pols.

   

  "Na mijn positieve coronatest en mijn gemiste individuele olympische race is dit een nieuwe grote ontgoocheling. Wij triatleten trainen zo hard en offeren veel op. Om dan de ene na de andere teleurstelling op te lopen, dat is niet makkelijk te aanvaarden."

   

  "Maar ik zal terugkeren, al weet ik nog niet wanneer", klinkt het toch strijdvaardig.

   

  Montreal was de eerste grote afspraak na de Spelen. Marten Van Riel, die andere olympiër, was er ook. Hij moest net als op de Spelen vrede nemen met de (ondankbare) vierde plaats. "Niet helemaal tevreden, maar toch weer een solide uitslag. In de laatste 500 meter kwam ik net tekort... Proficiat aan de Franse jongens voor de "podiumsweep". Dorian Coninx won voor landgenoten Vincent Luis en Léo Bergère.