Thibaut Courtois verlengt contract bij Real Madrid tot 2026: "Dit is een eer"

  De 29-jarige nationale doelman op de foto met zijn vriendin Mishel Gerzig, zijn kinderen en Real-voorzitter Perez.

  Het avontuur bij Real Madrid van onze nationale doelman gaat nog even voort. Thibaut Courtois verlengde vandaag zijn contract bij de Koninklijke tot 2026. De huidige overeenkomst van de Rode Duivel liep af in 2024.

  Courtois arriveerde in 2018 in de Spaanse hoofdstad, met wie hij meteen de Wereldbeker voor clubs won. Na een moeizame start ontpopte de 29-jarige doelman zich al snel tot een absolute sterkhouder bij Real. Ondertussen staat zijn teller op 130 wedstrijden, daarin hield Courtois 52 keer zijn net schoon.

  In 2019 eindigden Courtois en co. derde in de Primera Division. In 2020 veroverde Courtois de titel met de Koninklijke, vorig seizoen moest hij samen met Eden Hazard stadsrivaal Atletico Madrid laten voorgaan.

  Nadat hij in 2011 de landstitel gepakt had met Genk, bestormde de 89-voudige international de Europese top. Hij was succesvol bij Chelsea en op uitleenbasis bij Atletico Madrid.

  Bij Atletico won hij de Europa League (2012), de UEFA Super Cup (2012), de titel (2014) en de Copa (2013). Met Chelsea waren er 2 titels (2015, 2017) en de FA Cup (2018). Met België pakte hij brons op de Wereldbeker 2018.

  "Mijn kinderdroom wordt nog zoeter"

  "Mijn familie en vrienden vroegen me onlangs waar ik de komende jaren wilde spelen. Mijn antwoord is niet veranderd tegenover mijn antwoord als kind: Real Madrid", legt Courtois zijn contractverlenging uit op zijn eigen website.

  "Ik voeg nog twee jaar toe in het mooiste shirt van de wereld. Dat maakt mijn kinderdroom nog zoeter. Ik voel me gezegend dat ik mijn familie kan uitbreiden met een nieuwe familie op het veld."


  "Dit is een eer", geeft Courtois nog aan. "Real Madrid is mijn thuis. Deze contractverlenging is een beloning voor mijn inspanningen en moedigt me aan om nog harder te werken."


  Op het verlanglijstje van Courtois staat de Champions League. "Ik zal elke match aanvatten alsof er een trofee op het spel staat. Dat verdienen deze club en de fans."

  Ik zal elke match aanvatten alsof er een trofee op het spel staat.

  Thibaut Courtois