"Yamaha-saboteur" Vinales tekent MotoGP-contract bij Aprilia

  De 26-jarige Spanjaard werd door zijn team Yamaha geschorst, omdat hij zijn motor "verkeerd zou hebben bediend".

  De Spaanse MotoGP-rijder Maverick Vinales rijdt volgend seizoen voor Aprilia, de Italiaanse renstal maakte de overeenkomst vandaag bekend. Vinales werd het voorbije weekend aan de kant gehouden door zijn huidig Yamaha-team, omdat hij ervan verdacht werd zijn motor bewust te mismeesteren.

  Eind juni kwamen Yamaha en de 26-jarige Vinales overeen om hun contract al een jaar rapper dan voorzien (eind 2021) te ontbinden. Er zit immers heel wat ruis op de samenwerking.

   

  Vorige week hield Yamaha Vinales zelfs aan de kant voor de GP van Oostenrijk, omdat hij de week ervoor in de GP van Stiermarken zijn motor "zonder verklaring verkeerd zou hebben bediend".

   

  Vinales haalde vorige week zondag de finish niet, hij klaagde over elektronische problemen met de motor. Yamaha kwam na een grondige analyse tot een andere conclusie, die in de richting van sabotage door Vinales zou wijzen.

   

  Het is nog niet duidelijk of Vinales in de resterende races van dit jaar nog zal uitkomen voor Yamaha.

   

  Het is niet de eerste keer dat Vinales botst met zijn team. In 2012 besliste de Spanjaard, toen in de Moto3, het seizoen niet uit te doen bij Blusens Avintia.

   

  Vinales telt 9 MotoGP-zeges, 13 poleposities en 28 podiumplaatsen.