Radja Nainggolan dolt als vanouds: "Mijn vrouw overtuigen? Zij moet mee, hé"

  Radja Nainggolan ligt bij Antwerp onder contract.

  Radja Nainggolan (33) is aan zijn eerste werkweek als Antwerp-speler begonnen. De voormalige Rode Duivel werd vorige week uit de hoge hoed van voorzitter Paul Gheysens getoverd. "Ik denk dat ik nu aan 70 procent van mijn kunnen zit", vertelde hij tijdens zijn officiële persvoorstelling. 

  Na zijn eerste training in het shirt van Antwerp organiseerde The Great Old nog een persmoment met zijn stunttransfer, ook al heeft Nainggolan de voorbije dagen al met zowat elk medium gesproken.

  "De voorzitter en de mensen hier zijn heel gemotiveerd", verklaarde Nainggolan nog eens zijn opvallende overstap naar de Bosuil. 

  "Als ik economisch had gekozen, dan zou ik naar Turkije gegaan zijn. Maar ik ben 33 jaar en ik heb voor grote clubs gespeeld, maar nooit in België."

  "Het is een motivatie om mijn naam wat groter te maken in België. Ik vertegenwoordig hier Antwerpen, mijn stad. Ook dat is een extra motivatie."

  Ik denk dat ik nu aan 70 procent van mijn kunnen zit, maar zelfs als ik aan 20 procent zou zitten en de trainer vraagt mij om te spelen, zou ik dat doen.

  Radja Nainggolan

  Nainggolan gaf nog aan dat bij zijn ex-werkgever Inter de "stress te groot werd". "Bij Antwerp heeft men inderdaad ook ambitie, maar het is meer ontspannen."

  "Zelf voel ik trouwens geen stress, dat maakt geen deel uit van mijn persoonlijkheid. Ik wil deze club gewoon nog groter maken dan ze nu al is. Dit is het juiste project om deel van uit te maken."

  Wanneer kan Nainggolan dan debuteren? "Ik heb de voorbereiding bij Inter meegemaakt, maar daarna heb ik acht dagen stilgelegen omdat ik zonder club zat", zegt hij. 

  "Ik heb dan enkele dagen vakantie genomen. Ik denk dat ik nu aan 70 procent van mijn kunnen zit, maar zelfs als ik aan 20 procent zou zitten en de trainer vraagt mij om te spelen, zou ik dat doen."

  "Werkt dat bij jou anders misschien?"

  Op de persbabbel werd aan Radja Nainggolan tot slot nog gevraagd of hij zijn vrouw had moeten overtuigen voor de transfer naar België.

  "Zij moet mee, hé", knipoogde de middenvelder. "Dat is zo, hé. Of werkt dat bij jou anders misschien?", lachte hij richting de journalist.

  De dag van Radja Nainggolan in beeld:

  Bekijk de volledige persconferentie vanaf minuut 26