De eerbetonen voor Berrier: tranen en indrukwekkende minuut stilte

  Heel wat clubs hadden een eerbetoon in petto voor de plots overleden Franck Berrier.

  De 4e speeldag in de Jupiler Pro League stond in het teken van Franck Berrier. De voormalige voetballer overleed vorige week plots op 37-jarige leeftijd aan een hartfalen. Heel wat ploegen zorgden voor een pakkend eerbetoon voor de "kleine generaal". Maar er was ook plaats voor vreugde in de stadions.

  Vandendriessche laat tranen de vrije loop

  Het plotse overlijden van Franck Berrier kwam ook hard aan bij Kevin Vandendriessche. De speler van Kortrijk was goed bevriend met de ex-voetballer, met wie hij samenspeelde bij Oostende. Hij liet tijdens de minuut stilte in het Dudenpark van Union dan ook zijn tranen de vrije loop.

  "Bedankt voor alles, kleine generaal"

  Ook voor de aftrap van Seraing-Oostende werd er een minuut stilte gehouden. Oostende-kapitein Jack Hendry legde een truitje en een sjaal van Berrier op de middencirkel. Het grootste deel van zijn carrière speelde Franck Berrier bij Oostende. Tussen 2013 en 2018 was hij aan de kust aan de slag. "Bedankt voor alles, kleine generaal", viel er op een spandoek te lezen.

  Ook Zulte Waregem en Club Brugge houden eerbetoon

  De passage van Franck Berrier bij Zulte Waregem zijn ze aan de Gaverbeek nog lang niet vergeten. Voor de aftrap tegen Club Brugge kwamen de spelers van "Essevee" met een T-shirt voor Berrier het veld op, terwijl Club-kapitein Ruud Vormer een bloemenkrans neerlegde. Zulte Waregem haalde de Fransman destijds naar België. Berrier werd er in 2013 vicekampioen.

  Viking Clap van Genk-supporters

  Naast verdriet was er ook vreugde in de stadions. De fans zijn weer helemaal terug en dat was er ook aan te zien in de Luminus Arena. Daar blikte Genk OH Leuven met 4-0 in, waarna de spelers met de fans gingen vieren. Met een indrukwekkende "Viking Clap" tot gevolg.

  Gent eert olympiërs Abdi en Van Aubel

  Voor de aftrap tussen Gent en KV Mechelen was er ook even plaats voor een huldiging. Bashir Abdi, die brons pakte op de marathon, en hockeyer Florent Van Aubel, met een gouden medaille om de nek, werden in de bloemetjes gezet.