9 Super League-clubs opnieuw lid van ECA: Barcelona, Juventus en Real Madrid niet

  Er kwam enorm veel kritiek op de Super League-plannen.

  De 9 clubs die mee aan de wieg stonden van de Super League, maar die plannen al snel opborgen, zijn terug lid van de European Club Association (ECA). Dat is het orgaan dat de belangen van professionele clubs in de UEFA voor het Europese voetbal behartigt.

  Barcelona, Real Madrid en Juventus gaven wel aan door te willen gaan met de Super League (een soort competitie met enkel de rijkere en betere clubs in Europa). Daardoor worden ze niet meer toegelaten bij de ECA.

   

  "De raad van bestuur van de ECA is overeengekomen dat de volgende clubs hun gewone ECA-lidmaatschap zullen behouden voor de huidige ECA-lidmaatschapscyclus van 2019 tot 2023: AC Milan, Arsenal, Chelsea, Atletico Madrid, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham", staat er in een statement te lezen.

  "De raad van bestuur van de ECA heeft rekening gehouden met de erkenning van de clubs dat het zogenaamde European Super League-project niet in het belang was van de bredere voetbalgemeenschap en met hun publiekelijk gecommuniceerde beslissingen om het ESL-project volledig te staken."


  "Deze beslissing van de ECA Board markeert het einde van een betreurenswaardige en turbulente episode voor het Europese voetbal en sluit aan bij de niet-aflatende focus van de ECA om de eenheid in het Europese voetbal te versterken."