Nainggolan: "Antwerp-voorzitter Gheysens wil met mij kampioen worden"

  Nainggolan in zijn eerste interview als speler van Antwerp.

  Radja Nainggolan is terug in zijn Antwerpen. De voormalige Rode Duivel tekende een contract van 2 seizoenen en klinkt in zijn eerste interview als speler van Antwerp alvast ambitieus. 

  Het was Paul Gheysens die Nainggolan mee overtuigde om naar Antwerp te komen. "Hij is een ambitieuze voorzitter", vertelde Nainggolan aan Eleven Sports. "Ik kende hem nog niet persoonlijk. Hij heeft gezegd dat hij met mij het kampioenschap wil winnen. Ik heb meteen motivatie gekregen om naar hier te komen."

   

  "Ik had niet gepland om Italië te verlaten, maar ik stond wel open voor elk aanbod. Uiteindelijk drukte Antwerp door en waren ze heel concreet. Vanaf dat ze mij een bepaalde som hebben aangeboden, heb ik direct getekend."

  Ik had niet gepland om Italië te verlaten, maar ik stond wel open voor elk aanbod. 

  Radja Nainggolan

  "Ik moet een voorbeeld worden voor de jongeren"

  Op welke positie wil Nainggolan het liefst spelen? "Dat maakt niet uit", zegt de 33-jarige Belg. "Voor de verdediging of een beetje hoger, dat is allemaal hetzelfde voor mij."

   

  "Brian Priske maakt alvast een goeie eerste indruk. Hij heeft zijn verwachtingen gesteld. Hij wilde dat ik een goede mentaliteit toon omdat er veel jongere spelers naar mij opkijken. Dus ik moet vooral een voorbeeld worden voor de jongeren."

   

  Er werd Nainggolan ook gevraagd wat het grote verschil nu is tussen het Italiaanse en het Belgische voetbal. "Ik denk dat de Italiaanse competitie heel tactisch is. Ik denk dat er hier minder op tactiek wordt gewerkt omdat er hier meer op de individuele kwaliteiten wordt gerekend." 

   

  "Antwerpen is toch mijn stad. Ik heb mij altijd Antwerpenaar gevoeld. Eerst zien hoe het dagelijkse leven mij bevalt. Dan zal ik wel zien of ik hier kan blijven wonen."

  Ik heb me altijd Antwerpenaar gevoeld.

  Radja Nainggolan