Ga naar de inhoud

Leuke verrassing: transfer Varane is rond, United stelt hem meteen voor aan fans

Raphaël Varane neemt een selfie op Old Trafford.

Raphaël Varane mag zich nu ook officieel een speler van Manchester United noemen. De Engelse grootmacht heeft de transfer vandaag officieel afgehandeld.

Dat Raphaël Varane de oversteek van Real Madrid naar Man.United zou maken, is geen groot nieuws. 

Beide partijen waren elkaar al maanden aan het opvrijen. Toch duurde het tot vandaag voor alle betrokkenen zich konden vinden in een officieel akkoord.

 

Met Varane haalt United een 28-jarige topverdediger in huis. De 79-voudige Franse international en wereldkampioen van 2018 won met Real Madrid 4 Champions Leagues en 3 Spaanse titels. Ervoor speelde Varane voor Lens.

Met de transfer zou zo'n 40 miljoen euro gemoeid zijn. Enkele minuten voor zijn openingsmatch in de Premiership tegen Leeds maakte Man.United het heuglijke nieuws bekend. Varane betrad het veld en werd warm onthaald door de fans.

"Kon dit voorstel niet weigeren"

In een eerste reactie noemt Varane Manchester United "een van de meest iconische clubs ter wereld".

"Ik krijg hier de kans om in de Premier League te spelen. Dat voorstel kon ik niet naast mij neerleggen. Ik wil nog veel bereiken in mijn carrière en voeg me bij een team met veel topspelers die elke wedstrijd willen winnen."


"Ik heb al met coach Ole Gunnar Solskjaer gesproken en zag de ploeg de voorbije jaren telkens progressie maken. Ik wil het verschil maken en zal alles geven om in de geschiedenisboeken van deze prachtige club terecht te komen."  

Een mooi welkom:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Varane op het veld, net voor de match tegen Leeds: