Manager van Lukaku bedreigd na transfer naar Chelsea: "Grenzen ver overschreden"

  Federico Pastorello en Romelu Lukaku verlengden deze week hun samenwerking, tot 2023.

  Manager zijn van een voetballer is niet altijd de meest plezante job. Vraag het maar aan Federico Pastorello. De makelaar van Romelu Lukaku is bedreigd door Inter-supporters die de transfer van de Rode Duivel naar Chelsea niet kunnen verkroppen.

  Romelu Lukaku hielp Inter vorig seizoen aan de Italiaanse landstitel. Alles leek op een nieuw, succesvol seizoen in de Serie A te wijzen tot het machtige Chelsea op de proppen kwam en Lukaku binnenhengelde.

  In Milaan wrijft de kassier zich in de handen, maar niet iedereen is gelukkig met die overgang van 115 miljoen euro. Een aantal fans heeft het niet alleen op Lukaku gemunt, ook diens manager Federico Pastorello krijgt het zwaar te verduren.

  "Veel mensen die me vandaag beledigen en bedreigen, hebben me van harte bedankt dat ik Lukaku in 2019 naar Milaan heb gehaald", zegt Pastorello .

  "Ik heb de confrontatie en opbouwende kritiek altijd aanvaard en dat zal ik blijven doen. Dat hoort bij het spel."

  "Maar wat we absoluut niet kunnen tolereren, zijn de leugens, insinuaties, beledigingen en bedreigingen die mijn familie, mijn dochters en ik gekregen hebben. Ze overschrijden de grenzen van de beschaving, het fatsoen en de tolerantie ver."

  Romelu Lukaku in het shirt van Inter.

  "Romelu heeft lang moeten nadenken"

  Sinds zijn transfer naar Chelsea is Lukaku de duurste speler die ooit is verkocht door een Serie A-club.

  Inter kan de centjes goed gebruiken. Het heeft financiële besognes. Vorig seizoen doken betalingsproblemen op en coach Antonio Conte besloot het vroegtijdig voor bekeken te houden. De coronacrisis heeft er daarna ook nog eens stevig ingehakt.

  Toch leek alles op een verlengd verblijf van Lukaku in Milaan te wijzen.

  Pastorello: "Geloof het of niet: de genegenheid van de supporters en de speciale band met de stad Milaan hebben Romelu er lang over doen nadenken."

  "Maar toen Romelu eenmaal zijn beslissing had genomen, ging hij met overtuiging en vastberadenheid door. Het economische aspect is daarbij niet de belangrijkste factor die onze keuzes en die van onze klanten bepaalt."

  "Ik kan iedereen garanderen dat CEO Giuseppe Marotta, sportief directeur Piero Ausilio en coach Simone Inzaghi er alles aan hebben gedaan om deze transfer te voorkomen. Maar er zijn omstandigheden die buiten hun bevoegdheid vallen en afhankelijk zijn van de instructies van de eigenaren."

  Lukaku met zijn manager: