UEFA steunt herstel Europees voetbal na pandemie met lening van 6 miljard

  Onder meer door lege tribunes verloren clubs veel geld.

  De coronapandemie heeft er bij veel clubs zwaar ingehakt en daarom zou de UEFA een helpende hand willen bieden in de vorm van 6 miljard euro. Volgens het persbureau Bloomberg komt de UEFA de komende weken met meer details over het plan.

  De UEFA zou een herstelplan hebben opgesteld ter waarde van 6 miljard euro. Die wordt in de vorm van een lening beschikbaar gesteld. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat hierover de komende weken meer details naar buiten worden gebracht.

   

  Clubs kunnen straks in elk geval tegen een lage rente voor een langere periode een beroep doen op het fonds.De overkoepelende Europese organisatie wil onder meer clubs steunen die in geldnood zijn geraakt omdat er een jaar vrijwel geen toeschouwers op de tribune zaten.

   

  Door het in sommige gevallen wegvallen van wedstrijden zijn ook de opbrengsten uit tv-inkomsten gedaald. Ook zouden clubs zich met het noodfonds beter kunnen wapenen tegen een mogelijk toekomstige crisis.