Kawhi Leonard doet goede zaken in onderhandelingen met LA Clippers

  Leonard met de Clippers tegen de Lakers.

  Kawhi Leonard blijft dan toch waar hij was. Hij heeft een nieuw "maximumcontract" getekend bij de LA Clippers. Het zou gaan om een verbintenis voor vier seizoenen ter waarde van ongeveer 150 miljoen euro.

  Kawhi Leonard wees vorige week de optie af om zijn contract bij de Clippers met een seizoen te verlengen voor 36 miljoen dollar. Daardoor was hij een vrije speler, maar zijn beslissing was vooral ingegeven door het feit dat hij een nog beter contract wou. 

   

  Leonard heeft nu een maximumcontract voor vier jaar getekend bij de LA Clippers, ter waarde van 35 procent van de totale toegestane loonlast. Op die manier verdient hij 3 miljoen dollar meer dan als hij voor de optie in zijn contract had gekozen.

   

  Leonard speelt al twee seizoenen voor de Clippers en had daarin een gemiddelde van 26 punten, 6,8 rebounds en 5 assists.

   

  De small forward onderging vorige maand een operatie aan zijn knie. Zijn knieprobleem was ook de reden dat hij de finale van de Western Conference moest missen vorig seizoen. Het ziet er naar uit dat hij door de operatie ook een flink stuk van het nieuwe seizoen zal missen.