"Ontbrekende puzzelstuk" en "Garantie op goals": Engelse pers smult van Lukaku

  De transfer van Romelu Lukaku doet ook in de Engelse Pers heel wat inkt vloeien. Reikhalzend kijken onder meer The Guardian, The Independent en Times uit naar het nieuwe Premier League-seizoen, mét de Belgische "doelpuntenmachine met topstatistieken".

  The Guardian: "Terug thuis en eindelijk geliefd"

  "Romelu Lukaku keert 10 jaar later terug als het ontbrekende stukje uit de puzzel van Tuchel. Hij is terug thuis en voelt zich eindelijk geliefd."

   

  "Het leek onvermijdelijk dat hij op een dag zou terugkeren bij de club die hij "zijn eerste liefde" noemde, ondanks dat hij in 2017 de club en Antonio Conte afwees. Nu is het een logische overstap."

  The Independent: "Wereldtop qua statistieken"

  "De Belgische spits was de laatste zeven jaar niet te bespeuren op Stamford Bridge en keert er nu terug als een van de beste spitsen van de wereld."

   

  "Qua statistieken behoort hij al jaren tot de wereldtop. Bij Inter groeide hij uit tot doelpuntenmachine, met 64 goals in 95 wedstrijden."

  Times: "Een upgrade ten opzichte van Werner"

  Times maakte een voorbeschouwing op het nieuwe Premier League-seizoen. Daarin ontbrak een woordje over Lukaku uiteraard niet.

   

  "Met Romelu Lukaku erbij neemt Chelsea een optie op de titel. Hij staat garant voor doelpunten en is een verbetering voor de ploeg ten opzichte van Tammy Abraham, Olivier Giroud en Timo Werner."

  Daily Mail: "Loonrecord verpulverd voor Lukaku"

  Bij de Daily Mail lag de focus minder op de duizelingwekkende statistieken van de Belgische spits, maar eerder op andere cijfers.

   

  "Romelu Lukaku neemt de titel van grootverdiener bij Chelsea over van N'Golo Kante. Met zijn loon vertoeft hij in de hogere regionen van verdieners in de Premier League."

  Shearer aan BBC: "Garantie op doelpunten"

  Geen krant, maar als gewezen topspits Alan Shearer iets kwijt wil over Lukaku bij de BBC, luisteren we even aandachtig. 

   

  "Lukaku arriveert in een club die alles heeft om de titel te pakken. Vorig jaar miste Chelsea een doelpuntenmaker, die hebben ze nu in huis gehaald."

   

  "De aanvaller is een garantie op goals die het verschil kunnen maken tussen wel of geen titel. Hij is op zijn top en is enorm veel verbeterd sinds hij Manchester United verliet voor Inter."