Doelman Stekelenburg zet punt achter zijn interlandcarrière bij Nederland

  Maarten Stekelenburg is niet langer beschikbaar voor het Nederlandse elftal. Dat heeft de 38-jarige doelman laten weten aan bondscoach Louis van Gaal. Stekelenburg wil zich voortaan focussen op zijn rol bij Ajax.

  Stekelenburg verzamelde 63 caps voor het Nederlands elftal. Hij maakte zijn debuut in 2004 tegen Liechtenstein. Deze zomer was hij nog de eerste doelman van Oranje op het EK na een blessure van Cillessen. 

   

  Zijn grootste succes beleefde Stekelenburg op het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika. Toen haalde hij met zijn ploeg de finale, waarin hij zich één keer moest omdraaien na het schot van Iniesta.

   

  Nu is hij dus niet langer beschikbaar voor het nationale team. Van Gaal presenteerde vrijdag zijn selectie voor de komende drie WK-kwalificatiewedstrijden in september, zonder Stekelenburg.