Foket vanavond tegen Messi?: "Ik heb goesting: je wil je toch meten tegen hem?"

  Thomas Foket vecht een duel uit met Kylian Mbappé.

  De transfer van Lionel Messi van Barcelona naar PSG heeft de voetbalwereld op zijn grondvesten laten daveren. De Argentijn zit vanavond voor het eerst in de kern voor de uitmatch bij het Reims van Thomas Foket. De Belgische flankspeler kijkt alvast uit naar de komst van Messi en co. 

  Ook Thomas Foket (26 en ex-AA Gent) was verrast door de Messi-deal. "Toen het van Barcelona naar PSG kantelde, keken we in de kleedkamer toch ook eens welke ploeg ze zouden kunnen opstellen. Dan schrik je wel even. Ik zou alleszins niet in de schoenen willen staan van hun trainer."

   

  Foket heeft wel "goesting" in een confrontatie met Messi en co. "Je wil je toch meten. Je wil tegen zo'n ploeg spelen en kijken wat het verschil is. Je moet het eens meemaken."

   

  "Tegen PSG is het altijd moeilijk. Ze hebben altijd al een gekke ploeg kunnen opstellen, maar met het trio (Messi-Neymar-Mbappé) is het toch nog iets anders. Dit zijn de beste aanvallers van de wereld. Maar het is vooral goesting bij mij. Wij hebben niets te verliezen." Al is het niet zeker of Mbappé zal spelen, die zit met zijn hoofd bij Real.

  In onze kleedkamer keken we naar welke ploeg PSG kan opstellen. Dan schrik je toch even. Ik zou niet in de schoenen willen staan van hun trainer.

  Thomas Foket (Reims)

  "PSG laat ook steken vallen"

  Als de logica gerespecteerd wordt, dan ondergaat Reims gewoon de wet van de sterkste tegen PSG, dat als enige ploeg met het maximum van de punten op kop staat.

   

  "Maar het is altijd afwachten hoe zij het aanpakken", schetste Foket. "Soms verdedigen Neymar en Mbappé mee en daar leer je dan uit. Maar soms blijven ze ook gewoon met z'n vieren voorin en proberen ze je belachelijk te maken."

   

  "Bovendien laten ze altijd steken vallen. Alle ploegen bereiden die matchen voor met de insteek dat ze er soms met hun gedachten niet bij zijn."

   

  "Ik denk niet dat zij ooit makkelijke matchen hebben, want iedereen wil zich tonen en de bal afpakken van Mbappé en co. Maar als het draait, dan voel je de bui al snel hangen."

   

  "Maar ik vind het fantastisch om dit hopelijk mee te maken", zegt Foket over een eventuele krachtmeting met Messi. "Het is toch leuk om dan te zien waar je zelf staat?"