Niet slecht voor een "wielertoerist": Froome ruim 6 uur op de fiets in Zuid-Frankrijk

    Chris Froome

    De Brit Chris Froome kwam gisteren tijdens een trainingsrit in Zuid-Frankrijk in een merkwaardige situatie terecht. Hij kwam terecht op een weg in het Esterelmassief die was afgesloten door bosbranden. Een journaliste van France2 filmde hoe een plaatselijke werknemer Chris Froome een halt besloot toe te roepen.

    De werknemer had (net als de reporter) duidelijk niet door dat ze net de 4-voudige winnaar van de Ronde van Frankrijk rechtsommekeer had laten maken. Een bevel dat Froome zonder discussie opvolgde.

     

    Intussen kwam de 36-jarige nog eens terug op het eigenaardige tafereel. Hij gaf op Strava nog even de gegevens mee van zijn "fietstochtje". Froome reed 180 kilometer en was ruim 6 uur onderweg. Hij legde ook meer dan 3000 hoogtemeters af.