Lampaert over geboorte 'Wistje': "Langs de kant van de weg gevolgd via Facetime"

  Yves Lampaert en zijn vriendin Astrid ofwel de vader en moeder van Aloïs.

  Yves Lampaert heeft gisteren in allerijl de Ronde van Denemarken verlaten om de geboorte van zijn zoon Aloïs mee te kunnen maken. "Ik heb me gehaast, maar uiteindelijk was ik toch een dikke 7 uur te laat", vertelt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen.

  Omdat de geboorte pas was uitgerekend voor 20 augustus had Yves Lampaert beslist om toch nog deel te nemen aan de Ronde van Denemarken. Maar na de openingsrit hoorde hij dat het toch al zover was. Lampaert sprong nog in de auto, maar was uiteindelijk te laat om de bevalling zelf mee te maken.

   

  "Ik was een zevental uur te laat. Ik moest nog een goeie 950 kilometer naar huis rijden, dus ik wist dat ik het niet zou halen."

   

  Lampaert hoefde de bevalling niet helemaal te missen. "Ik heb me aan de kant gezet en heb het live gevolgd via facetime. Dat was wel speciaal. Toen ik wist dat alles vlot verlopen was, kon ik rustig verder rijden naar het ziekenhuis in Tielt."

   

  Zijn vriendin Astrid stond er tijdens de bevalling niet alleen voor. "Ze werd bijgestaan door mijn zus en haar zus. Ik ben opgelucht dat het allemaal zo vlot is verlopen."

  "Ik ga hem de koers zeker niet opdringen"

  Ook de vader van Yves, Jean Lampaert, was dolgelukkig met het nieuws. Hij gaf zijn kleinzoon al direct een bijnaam. "Dat zal ons Wistje worden hé. Echt een prachtige naam. Maar ik voel me nu wel een stukje ouder", lacht hij.

   

  En zal hij dan ook een wielrenner worden? "Als hij wil fietsen, zal ik hem daar zeker in ondersteunen", zegt vader Yves. "Maar ik ga hem de sport zeker niet opdringen. Daar moet hij zelf voor kiezen."