BNXT League: Almere zegt af voor Nederlands-Belgische basketbalcompetitie

De basketballers van de Almere Sailors doen toch niet mee aan de nieuwe Nederlands-Belgische basketbalcompetitie. De Nederlandse club geeft de licentie terug omdat het niet is gelukt de begroting rond te krijgen.

Eind vorig jaar bereikten de organisatoren van de twee competities een akkoord over een samensmelting. De gecombineerde competitie had in eerste instantie BeNeLeague als werktitel, maar dat werd later BNXT League. 

 

Aan de gecombineerde competitie zouden 22 clubs deelnemen, twaalf Nederlandse en tien Belgische. Nu zijn er nog 21 over. De competitie start op 24 september.

 

"Na een moeizame, sportieve maar ook financiële, start in het vorige seizoen heeft Almere Sailors de aflopen maanden hard gewerkt aan het verkrijgen van nieuwe businesspartners en seizoenkaarthouders."

 

"Gebleken is dat zowel vanuit de ondernemers als vanuit mogelijke toeschouwers geen overweldigende belangstelling was om Almere Sailors in haar weg vooruit te ondersteunen", aldus Almere Sailors in een verklaring. 

 

"Het bestuur van Almere Sailors zal in de komende dagen gaan bepalen of Almere Sailors nog een bestaansrecht heeft of dat dit onmogelijk is. Hierover zal zij in overleg treden met experts in deze."

"We bekijken de impact op de kalender"

"We betreuren uiteraard de beslissing van de club", reageert Wim Van de Keere, general manager van de BNXT League. 

 

"Er lag een realistisch plan op tafel op basis waarvan de licentie werd toegekend. Een belangrijke deadline die gesteld werd, bleek ondanks het harde werk toch onhaalbaar, waardoor dit de enige juiste beslissing was, hoe hard ook."

 

"Dit verandert niets fundamenteels aan de competitieformule, die 16 tot 24 clubs kan accommoderen. De impact op de kalender gaan we in de komende dagen bekijken."