Evenepoel zet zinnen op EK: "Winst zou veel betekenen na alles wat ik meemaakte"

  Remco Evenepoel werd in 2019 Europees kampioen tijdrijden.

  Over iets minder dan een maand wordt in Trentino het EK wielrennen gereden, als een soort smaakmaker voor het WK in Leuven twee weken later. Remco Evenepoel heeft zijn oog op zowel de tijd- als de wegrit laten vallen.

  Remco Evenepoel heeft al een sterrentrui in zijn kast hangen, die hij dankt aan zijn Europese titel tijdrijden in 2019. Dat smaakt blijkbaar naar meer. "Na alles wat ik heb meegemaakt, zou het EK winnen veel betekenen", blikt hij vooruit bij de organisatie.

   

  "Ik heb hard gewerkt om terug te komen na de blessure", zegt Evenepoel. "De Giro was heel goed begonnen, maar eindigde niet op de beste manier. Ook de Olympische Spelen verliepen niet zoals gepland."

   

  "Nu begin ik geleidelijk aan mijn vorm weer op te bouwen richting de Europese kampioenschappen. Ik wil me op mijn best voorbereiden, door wedstrijden te rijden en aan mijn explosiviteit te werken."

   

  Evenepoel zit niet alleen met de tijdrit in zijn hoofd. "Het parcours van de wegrit is niet makkelijk, omdat je halverwege de Monte Bondone moet bedwingen en er daarna nog een lange afdaling is."

   

  "Als de wedstrijd ontploft op de Bondone, moet je bij de kopgroep zitten om mee te spelen voor de medailles. Omgekeerd, als een team de controle neemt moet je in de groep blijven. Hoe dan ook, het wordt een zware koers, maar als ik een goede dag heb, denk ik dat ik met een winnaarsmentaliteit kan koersen."