Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Rafael Nadal geraakt niet uit het sukkelstraatje: hij past voor Toronto

 wo 11 augustus 2021 07:03

Rafael Nadal heeft zich op de valreep teruggetrokken voor het toernooi van Toronto. De Spanjaard heeft opnieuw last van zijn voet, een blessure die hem al een paar maanden achtervolgt. "Ik keer nu terug naar Mallorca om een manier te vinden om weer plezier te hebben in het tennis. Dat lukt niet met deze pijn."

Rafael Nadal sukkelt al sinds zijn verloren halve finale op Roland Garros met zijn voet. De blessure dwong hem om niet alleen Wimbledon maar ook de Olympische Spelen te laten passeren.

 

Vorige week maakte Nadal zijn comeback in Washington, maar na zijn zege tegen Jack Sock speelde de pijn weer op. "Ik heb niet het gevoel dat ik mijn kansen ten volle kan verdedigen", zegt Nadal over zijn forfait voor Toronto.

 

"Ik keer nu terug naar Mallorca om een manier te vinden om hiermee om te kunnen gaan. Het belangrijkste is dat ik plezier vind in het tennis en met deze pijn is dat onmogelijk."

 

Door deze aanslepende blessure komt er sowieso een vraagteken te staan achter de naam van Nadal voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar, dat Nadal 4 keer wist te winnen, begint op het einde van de maand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: