Rafael Nadal geraakt niet uit het sukkelstraatje: hij past voor Toronto

  Rafael Nadal heeft zich op de valreep teruggetrokken voor het toernooi van Toronto. De Spanjaard heeft opnieuw last van zijn voet, een blessure die hem al een paar maanden achtervolgt. "Ik keer nu terug naar Mallorca om een manier te vinden om weer plezier te hebben in het tennis. Dat lukt niet met deze pijn."

  Rafael Nadal sukkelt al sinds zijn verloren halve finale op Roland Garros met zijn voet. De blessure dwong hem om niet alleen Wimbledon maar ook de Olympische Spelen te laten passeren.

   

  Vorige week maakte Nadal zijn comeback in Washington, maar na zijn zege tegen Jack Sock speelde de pijn weer op. "Ik heb niet het gevoel dat ik mijn kansen ten volle kan verdedigen", zegt Nadal over zijn forfait voor Toronto.

   

  "Ik keer nu terug naar Mallorca om een manier te vinden om hiermee om te kunnen gaan. Het belangrijkste is dat ik plezier vind in het tennis en met deze pijn is dat onmogelijk."

   

  Door deze aanslepende blessure komt er sowieso een vraagteken te staan achter de naam van Nadal voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar, dat Nadal 4 keer wist te winnen, begint op het einde van de maand.

  Lees ook: