Dolgelukkige fans in Parijs: "Ze geloven nog altijd niet dat Lionel Messi van PSG is"

Lionel Messi groet zijn nieuwe aanhang.

Parijs heeft met Lionel Messi (34) een nieuwe Zonnekoning. De Argentijnse supervedette werd vandaag aan de voetbalwereld gepresenteerd als nieuwste lid van de PSG-familie. Dit zijn de indrukken van onze reporter in Parijs.

"Voor de supporters was er een beknopte zone aan het stadion gereserveerd en daar hadden enkele duizenden fans postgevat", vertelt journaalverslaggever Olivier De Wilde.

 

"Toen Lionel Messi voor het eerst in beeld verscheen, werden ze helemaal gek. Ze gingen uit hun dak."

 

"Daarna waren ze allemaal netjes aan het luisteren naar wat Messi te zeggen had. Ik ga er even van uit dat pakweg 90 procent van de aanwezigen geen woord Spaans verstond, maar bij elk woord hingen ze aan zijn lippen."

 

"Die godenstatus merkte ik ook tijdens de gesprekjes met de PSG-fans: ze geloven het zelf nog niet. Tot een week geleden dachten ze dat hij bij Barcelona zou blijven en nu is hij in Parijs. Dat maakt hen helemaal gek."

 

De supporters stonden en staan dan ook massaal aan te schuiven aan de fanshop. "Ik zag een wachtrij van 300 tot 400 mensen. Wie een truitje had bemachtigd, ging met een brede lach op de foto."

 

"Ik zag zelfs een duo dat buitenkwam met een shirt en meteen weer begon aan te schuiven na een telefoontje van een vriend met zijn bestelling."

Bekijk de reportage in Het Journaal:

"De steenrijke voorzitter wordt hier op handen gedragen"

Het historische voetbalmoment trok vooral veel jongeren naar het Parc des Princes. 

 

"Zij maakten er een zottenkot van, maar je zag ook opvallend veel vrouwen. Ik zag veel jonge koppeltjes die dit samen wilden meemaken. En ook al was de voorstelling al rond 11.45 u gedaan, tot 14 u bleven ze feesten en Messi's naam scanderen."

 

En toch lijkt PSG door de bankrekening in Qatar nog altijd hand in hand te gaan met een veeleer kunstmatig sfeertje. "Die indruk kan je niet negeren. Je kunt aan de aanwezige fans niet vragen om 5 basisspelers op te noemen van voor de financiële ommeslag."

 

"Je zou ook kunnen denken dat sommige fans een afkeer hebben van dat buitenlandse geld, maar je hoort hen niet klagen. Integendeel: voorzitter Nasser Al-Khelaïfi wordt er op handen gedragen."

 

"Toen hij het woord nam, luisterde iedereen beleefd en was er altijd applaus. Zij denken wellicht ook: zonder deze man vochten we nog steeds tegen de degradatie."

 

"De aanwezigen waren dus lang niet allemaal supporters van het eerste uur, maar ze geven dat toe en ze omarmen de huidige context."

Onze man ter plaatse sprak met dolenthousiaste PSG-fans:

"Messi palmt heel deze stad in"

Ligt de echte Parisien die niet naar het stadion was afgezakt wakker van de komst van Lionel Messi? Weet hij of zij zelfs wat er aan de hand is?

 

"Ja, toch wel", schat onze reporter in. "Op een halfuurtje van het stadion zie je nog altijd Argentijnse shirts, hoor je voortdurend Messi en Neymar in gesprekken opduiken en wapperen de PSG-vlagjes uit de auto's."

 

"Die PSG-vibe hangt er dus wel. Logisch ook, want Messi palmt en pakt heel deze stad in."