Journaliste herkent Chris Froome niet en heeft het over een "wielertoerist"

    Froome werd een halt toegeroepen.

    Grappig beeld op de Franse televisie. Een journaliste van France2 maakte een stuk over een weg die in het Esterelmassief was afgesloten door bosbranden wanneer Chris Froome plots kwam opdagen.

    Froome was aan een fietsritje bezig zonder uitrusting van zijn ploeg Israel Start-Up Nation en reed dus een beetje incognito rond. Een plaatselijke werker stapte, zonder te weten tegen wie hij het had, op Froome af om hem te zeggen dat hij rechtsomkeer moest maken.

     

    Ook de journaliste herkende de profwielrenner niet. "Niemand komt erdoor. Ook deze wielertoerist niet", vertelde ze. Die wielertoerist luistert wel naar de naam Chris Froome. De viervoudige Tour-winnaar maakte er ook geen probleem van en keerde zonder morren om.