Ga naar de inhoud

Mbappé naar Real? Haaland naar Bayern? Transfergeruchtenmolen draait op volle toeren

Mbappé wilde zijn contract bij PSG nog niet verlengen.

De transfercarrousel draait zo stilaan op volle toeren. Nadat bekend werd dat Lionel Messi Barcelona verlaat, lijkt alles in een stroomversnelling te gaan. Zo wil Real Madrid bijvoorbeeld Kylian Mbappé maar al te graag losweken bij Paris Saint-Germain.

Kylian Mbappé: van PSG naar Real Madrid?

"Real Madrid is dichter dan ooit bij Kylian Mbappé." Volgens de Spaanse krant AS bestaat er geen twijfel over: de Fransman zal straks als nieuwe Galactico neerstrijken in Madrid. Mbappé heeft nog een contract tot 2022 in de Franse hoofdstad, maar het 22-jarige toptalent weigert voorlopig bij te tekenen. 

 

Nu blijkt dat Lionel Messi op weg is naar PSG ziet het er niet naar uit dat de tridente Messi - Neymar - Mbappé in het Parc des Princes te bewonderen zal zijn. Mbappé zou namelijk zijn zinnen gezet hebben op een vertrek. 

 

Toch zullen de Madrileense fans nog even geduld moeten hebben, "In Madrid wachten ze tot Messi zijn contract bij PSG tekent", schrijft AS. "Dan en niet eerder wordt verwacht dat een gebaar van voorzitter Nasser Al-Khelaïfi de basis zal leggen voor de onderhandelingen over Mbappé."

Erling Haaland: van Borussia Dortmund naar Bayern München?

Nog zo'n jonge speler die barst van het talent: Erling Haaland. De 21-jarige Noor scoort aan de lopende band bij Borussia Dortmund en krijgt dan ook van alle topclubs interesse. Ook uit zijn voetballand, van Bayern München. 

 

De sportief directeur van de "Rekordmeister" Hasan Salihamidzic opende de deur van de Allianz Arena alvast. "Hij is een topspeler en naar ik hoor ook een goeie jongen. 60 doelpunten in 60 wedstrijden. Dan moet je wel kijken, anders zouden we amateurs zijn", liet Salihamidzic zich ontvallen. 

 

Bayern zal dan wel diep in de geldbuidel moeten tasten. Op zijn 21e en met een contract tot 2024 heeft Haaland volgens Transfermarkt een marktwaarde van 130 miljoen euro. 

Lionel Messi: van Barcelona naar PSG?

Parijs lijkt de enige mogelijke bestemming voor Lionel Messi nadat Manchester City al afhaakte voor de Argentijnse superster. "De club van de hoofdstad en de vertegenwoordigers van de Argentijnse international waren het zondag bijna eens over de laatste details van hun toekomstige contractuele relatie", schrijft het Franse L'Equipe.

 

Het lijkt dus een kwestie van uren voordat Lionel Messi officieel wordt voorgesteld als PSG-speler.

Romelu Lukaku: van Inter naar Chelsea?

Strijkt Lukaku na 10 jaar weer neer op Stamford Bridge? Daar heeft het alle schijn van. Inter zit op financieel vlak namelijk in vieze papieren en wil zijn spits voor grof geld verkopen. Chelsea zou naar verluidt 115 miljoen euro op tafel leggen om de Belg binnen te halen. 

 

De Rode Duivel heeft zijn medische testen al afgelegd en nam dan het vliegtuig naar Londen. Een transfer hangt dan ook meer dan ooit in de lucht. Het is alleen nog wachten op de officiële bevestiging.