Team DSM: "We zijn niet van plan om Ilan Van Wilder te laten vertrekken"

  Ilan Van Wilder droeg 5 dagen de jongerentrui in de recentste Dauphiné.

  Zal Ilan Van Wilder volgend jaar dan toch geen andere oorden opzoeken? De jonge Belg leek zelf aan te sturen op een vertrek. "Maar wij willen met hem voortdoen", vertelt DSM-ploegleider Rudi Kemna aan Wielerflits.

  In de wandelgangen verspreidde zich het gerucht dat de 21-jarige Ilan Van Wilder al volop in gesprek is met andere ploegen.

  Onze landgenoot was normaal gezien voorzien voor de Vuelta, maar kreeg van DSM uiteindelijk toch geen ticket voor Spanje.

  Bij onze collega's van Wielerflits reageerde DSM-ploegleider Rudi Kemna op de geruchten. "Het klopt dat Ilans manager hem aangeboden heeft bij andere ploegen. Maar dat is totaal niet toegestaan", zegt Kemna.

  "Ilan ligt bij ons onder contract tot eind 2022. We zijn niet van plan om hem te laten vertrekken."

  "Wij willen voortdoen met Ilan. Maar zijn management maakt het moeilijk en dat zorgt voor extra druk. Dat is geen voordeel voor hen en zeker niet voor Ilan. Maar we zijn gemotiveerd om Ilan verder op te leiden."

  Het klopt dat zijn manager hem aangeboden heeft bij andere ploegen. Maar dat is totaal niet toegestaan.

  Ploegleider Rudi Kemna

  Wittetruidrager in Dauphiné en 4e op het BK tijdrijden

  De 21-jarige Van Wilder etaleerde dit jaar al zijn talent in de Ronde van Romandië, waar hij zich 3 keer in de top 10 van etappes plaatste. In de Dauphiné droeg Van Wilder 5 dagen de jongerentrui. Op het BK tijdrijden eindigde hij knap 4e.

  Beluister de podcast Jonge Wolven met Ilan Van Wilder