Van den Brom na CL-uitschakeling: "We hebben getoond dat we meekunnen op dit niveau"

  Racing Genk grijpt naast de vetpotten van de Champions League.

  Racing Genk is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. In de terugwedstrijd tegen Sjachtar Donetsk ging de vicekampioen met 2-1 de boot in. "Het woord efficiëntie is bepalend geweest voor de kwalificatie", vertelde een teleurgestelde John van den Brom.

  Na de 1-2-nederlaag in eigen huis stond Racing Genk vanavond voor een lastige opdracht tegen het Oekraïense Sjachtar Donetsk. Hoewel de Limburgers na de rust enkele goede kansen bij elkaar voetbalden, bleek scoren het grote manco.

   

  "Over de twee wedstrijden hebben we grote delen goed kunnen meespelen met Sjachtar", zei Genk-trainer Van den Brom. "We creëerden ook voldoende kansen om meer dan twee doelpunten te maken."

   

  "De tegengoals gaven we ook gewoon weg, wat zonde is natuurlijk. In de 1e helft speelden we te slordig, waardoor we veel energie verloren om de bal te heroveren. Daardoor hebben ook wat achter de feiten aangelopen."

  We missen kansen en daar word je op dit niveau op afgerekend.

  John van den Brom

  Vond de Nederlander dan dat er meer inzat? "De conclusie is dat we de kansen missen en daar word je op dit niveau op afgerekend. We hebben getoond dat we meekunnen. Maar er is nog een verschil tussen meekunnen en echt doorstoten."

   

  "Nu moeten we ons richten op de Europa League, wat ook een mooie competitie is. Maar het is natuurlijk jammer, want we hebben hier allemaal hard naar toegeleefd", sloot de Genk-trainer af.

  Lees ook: