Ga naar de inhoud

Baanrenster Olivia Podmore is op 24-jarige leeftijd overleden

 di 10 augustus 2021 07:26
Olivia Podmore was in 2016 actief op de Spelen van Rio.
Olivia Podmore was in 2016 actief op de Spelen van Rio.

De wielerwereld rouwt om het plotse overlijden van de Nieuw-Zeelandse baanrenster Olivia Podmore. 5 jaar geleden was ze nog van de partij op de Spelen in Rio de Janeiro. 

6 jaar geleden won Olivia Podmore op het WK baanwielrennen voor junioren zilver en brons in de teamsprint en de tijdrit (500 meter).

Podmore nam op de Spelen in 2016 ook deel aan de teamsprint in Rio. Voor de Spelen in Tokio had de Nieuw-Zeelandse geen ticket kunnen bemachtigen.

Daar had Podmore het moeilijk mee. "Sport is een geweldige uitlaatklep. Als je wint, is er geen enkel ander gevoel dat daaraan kan tippen", schreef ze op sociale media.

"Maar als je verliest, als je niet geselecteerd geraakt of als je geblesseerd bent, dan heb je een gevoel dat ook niet te vergelijken is met andere gevoelens."

De Nieuw-Zeelandse wielerbond is aangeslagen door het overlijden. "Olivia was erg geliefd en gerespecteerd binnen onze nationale ploeg. We proberen nu de mensen te steunen die dicht bij haar stonden."

Olivia Podmore was gespecialiseerd in de sprint.
Olivia Podmore was gespecialiseerd in de sprint.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.