INEOS met sterrenensemble naar Vuelta: grote ronde-debuut voor Pidcock, kopman Bernal en olympisch kampioen Carapaz

  Tom Pidcock maakt zijn debuut in een grote ronde.

  Ineos Grenadiers heeft vandaag zijn selectie voor de Vuelta bekendgemaakt. Met kopman Bernal en olympische kampioenen Richard Carapaz en Tom Pidcock komt de Britse formatie met een sterrenensemble aan de start.

  INEOS Grenadiers zal zaterdag met een indrukwekkende ploeg aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje. Speerpunt van de 8-koppige selectie: Egan Bernal. De 24-jarige klimgeit won eerder dit jaar al de Giro en wil met de Vuelta een dubbelslag slaan.

   

  Als ondersteuning krijgt de Colombiaan een aantal indrukwekkende namen met zich mee. Zo maakt alleskunner Tom Pidcock zijn debuut in een grote ronde. De 22-jarige Brit kroonde zich op de voorbije Spelen tot olympisch kampioen mountainbiken en hoopt zijn goede vorm in Spanje door te trekken.

   

  Ook van de partij: Richard Carapaz. De Ecuadoraan werd vorig jaar 2e na eindwinnaar Primoz Roglic en pakte op de Spelen goud op de olympische wegrit. Een knecht die kan tellen dus.

   

  Met ook nog Narvaez, Puccio, Sivakov, Yates en Van Baarle trekt INEOS Grenadiers als de te kloppen ploeg richting Spanje. Of Bernal de trilogie Giro, Tour, Vuelta weet te voltooien, komen we op 5 september te weten.

  De Vuelta-ploeg van INEOS Grenadiers:

  • Egan Bernal (Col)
  • Richard Carapaz (Ecu)
  • Jhonatan Narvaez (Ecu)
  • Tom Pidcock (GrB)
  • Salvatore Puccio (Ita)
  • Pavel Sivakov (Rus)
  • Adam Yates (GrB)
  • Dylan van Baarle (Ned)